Press

Information om Kulturhuset

• Kulturhuset har funnits sedan 1982. Huset gavs till ungdomarna i Jönköping att driva ett Kulturhus i, för att få stopp på en våg av protester, demonstrationer och husockupationer.

• I Kulturhuset finns idag en rad olika verksamheter; replokaler, ett medlemsdrivet kafé,öppna verkstäder eller Smålands största loppis.

• Kulturhuset drivs och styrs av en ideell förening, Föreningen Kulturhuset. Medlemskapkostar 50 kr/år om är under 25 år. Annars 100 kr/år.

• Föreningen Kulturhuset har 11 medlemsföreningar som håller med exempelvis teater,folkdans, film eller rollspel.

• Sedan hösten 2010 har Jönköpings självutnämnda borgmästare bedrivit en personlig hetskampanj mot Kulturhuset.

• Den 25 april 2013 beslutade Jönköpings politiker om ett kommunalt övertagande av Kulturhuset. Detta övertagande planerar kommunen att genomföra den 11 januari 2014.

• Kulturhuset, föreningen och verksamheten är därför hotad.  Återigen pågår kampen för ett hus i centrum, styrt och drivet av oss aktiva i verksamheten.

Pressbilder