Vi har fått bidrag!

Under hösten 2020 har Kulturhuset sökt flera olika bidrag för att kompensera för att vi inte kunnat dra in pengar som vanligt genom lokal-uthyrning under pandemin. Två av de sökta bidragen beviljades, det ena från Statens Kulturråd och det andra från Boverket!

Totalt har vi fått ungefär en halv miljon i bidrag TJOHO! Pengarna kommer att delas upp enligt Fördelningen, alltså den modell som används i vanliga fall för att fördela pengar till olika delar av husets verksamhet (går vi plus ett år så delas överskottspengarna ut till verksamheten året efter, enligt lite olika procentsatser som bestäms av medlemmarna på höstmötena).

Detta betyder att en hel del av bidrags-pengarna kommer att användas för att täcka upp för det kassa 2020, och till att betala våra löpande kostnader (personal, reparationer, försäkringar och sånt).
MEN när det är klart kommer bli pengar som delas ut med Fördelningen över som vi kan använda på massa roliga sätt! Är du med i en verkstad eller arbetsgrupp och ni vill göra nån nyinvestering? Passa på!

Alla vi medlemmar på Kulturhuset kan vara med och påverka vad vi vill använda pengarna till! Har du något särskilt projekt eller någon ny verksamhets du vill starta upp så är det som vanligt fritt fram att starta en arbetsgrupp kring just det. Eftersom pandemin fortfarande härjar och det är svårt att träffas så finns möjlighet för arbetsgrupper att hålla sina planeringsmöten på Kulturhusets Discord-server. Skapa ett konto på Discord och klicka dig vidare till Kulturhusets server. Där finns möjlighet att delta i bland annat bidrags-planerings-kanalen.