Gameboards & Broadswords (G&B)

G&B – Mer än bara en förening!

Gameboards & Broadswords är inte bara Jönköpings största och äldsta rollspelsförening, utan snarare en oas för alla spelentusiaster. Vår föreningslokal på andra våningen i Kulturhuset är nästet för all världens spelare så gott som dygnet runt varje dag i veckan. Här kan du delta i en av våra många rollspelskampanjer, låna spel från vårt omfattande brädspelsbibliotek med över 250+ brädspel, utmana dina vänner i figurspel, eller till och med vara med och arrangera konvent eller arrangemang. 

Söker ni en lokal för ett arrangemang riktad mot spelkultur eller spelintresserade?

Då har vi det, ni letar efter en central, flexibel och perfekt för alla typer av spel och evenemang. Vi samarbetar gärna med ideella föreningar. Sverok föreningar extra välkomna! Eller om ni vill ta med en del av spelkulturen har vi en Game Bag som vi gärna lånar ut, den innehåller enkla, snabba och roliga brädspel!

Varje vecka har vi temadagar (där alla är välkomna):

  • Måndag: Brädspelsmåndag – Perfekt för att testa nya spel eller spela gamla favoriter och träffa nya vänner! Perfekt att glömma vardagsstressen och njuta av en spelkväll!
  • Tisdag: Historisk figurspelstisdag – Älskar du historiska figurspel då är tiden din att utmana dina vänner och fiender i episka historiska slagfält!
  • Onsdag: Figurspelsonsdag – vill du bygga stridsfält, måla figurer eller bara umgås.
  • Torsdag: Torsdagsmagic – vill du lära dig att spela Magic: The Gathering eller redan är förälskad i spelet, kom förbi för att spela, umgås och njuta av spelet.
  • Fredag: TCG Fredag – Vill du lära dig Magic? Fånga Pokémon? Eller strida i Yu-Gi-Oh! Oavsett om du är nybörjare eller veteran, är du varmt välkommen!

Utöver temadagarna arrangerar vi även:

  • Spelhelger: 10 gånger per år, i samarbete med Studiefrämjandet, anordnar vi spelhelger med massor av aktiviteter för alla spelintresserade.
  • WettCon: Två gånger per år arrangerar vi vårt eget lokala spelkonvent, WettCon. Ett evenemang du inte vill missa!

För mer information om medlemskap, kostnader och evenemang, besök vår hemsida, discord eller Facebook-sida:

 För dig som tar spelhobbyn på ett roligt allvar!