Gemenskap i Jul

Gemenskap i Jul, ett julfirande öppet för alla, har anordnats av ideella krafter i Jönköping varje jul sedan 1968. Gemenskap i Jul handlar inte om välgörenhet, utan om ett annat sätt att fira julen. Istället för att vara en glädje som vi bara bara delar med våra närmaste, bakom stängda dörrar i våra hem, kan julfirandet vara ett tillfälle då vi vänder oss utåt, delar med oss, och skapar en gemenskap där alla är välkomna.

Gemenskap i Jul är det enda kostnadsfria julfirandet i Jönköping som har öppet under alla tre juldagarna. För att kunna genomföra Gemenskap i Jul är vi helt och hållet beroende av bidrag från privatpersoner, företag och organisationer.

Skänk gärna en slant i någon av våra bössor eller sätt in ditt bidrag på vårt bankgirokonto 687-36 16 eller kontakta oss på mail: gemenskapijul@kulturhusetjonkoping.se eller telefon (073 – 034 68 63)

Gemenskap i Jul 2017

Alternativt och gratis julfirande!

Vi serverar frukost, jullunch och kvällsmat

Julafton, juldagen och annandag jul

Öppet mellan 08.00 – 20.00

Nyfiket Kulturhuset, Svavelsticksgränd 7-9

Varmt välkomna!

Gemenskap i Jul 2017

Vill du hjälpa till?

För att vi ska kuna genomföra Gemenskap i Jul är vi helt beroende av gåvor och bidrag från privatpersoner, företag och organistioner.

Varje måndag 18.00 har Gemenskap i Jul-gruppen möte, då kan du skänka grejer och få information! Se även kontaktuppgifter nedan.

Vill du sätta in ett bidrag? Bankgirokonto 687-3616

Du hittar oss på facebooksidan “Gemenskap i jul

Mail: gemenskapijul@kulturhusetjonkoping.se

Telefon:  073 – 034 68 63.

 

Vad vi behöver inför Gemenskap i Jul

BRÖD

Glutenfritt bröd
Knäckebröd
Ströbröd
Sötlev
Vörtbröd

DRYCKER

Blandsaft
Glögg (alkoholfri)
Julmust
Kaffe
Mumma
Svagdricka
Te

FISK

Ansjovis
Böckling
Fiskpaté
Inlagd sill, olika sorter
Kaviar
Lax, rökt
Lav, gravad
Lutfisk
Sillsallad
Ättikströmming

FRUKT OCH GRÖNSAKER

Apelsiner
Brunkål
Bruna bönor
Brysselkål
Citroner
Clementiner
Champinjoner
Dill
Gurka, inlagd
Grönkål
Ingefära
Kålrot (alt vegansk skinka)
Lök, gul
Lök, röd
Lök, vitlök
Janssons frestelse
Paprika
Persilja
Potatis, färdigskalad
Potatisgratäng
Rödbetssallad
Rödkål
Tomater

KÖTT

Fårfiol
Julkorv/fläskkorv
Julskinka
Kalvsylta
Köttbullar
Köttfärs, nöt
Lammkorv
Leverpastej
Paté
Presssylta
Prinskorv
Påläggskorv
Revbensspjäll

OST OCH MEJERI

Bordssmör
Gratängost
Mjölk, gammaldags
Mjölk, laktosfri
Mjölk, vanlig
Ost, cheddar
Ost, vanlig
Ost, mögel osv
Smör
Vispgrädde

Bordssmör, vegan
Mjölkfritt margarin
Havremjölk
Havregrädde
Sojamjölk

GODSAKER OCH EFTERRÄTTER

Ischoklad
Kakor
Knäck
Kola (alt. baka själva)
Lussekatter/saffransbullar
Mandel
Marsipan
Nötter
Ostkaka
Pepparkakor
Ris a la malta
Risgrynsgröt
Smågodis
Torkad frukt

ANDRA PRODUKTER SOM BEHÖVS

Doppespad
Gravlaxsås (alt albin gör egen)
Hallonsylt
Kikärtor, torkade
Lingon/sylt
Majonnäs
Rapsolja
Russin
Salt
Senap, grovkornig
Senap, vanlig
Socker, bitar
Socker, strö
Sirap
Ättika

KRYDDOR

Ingefära
Kryddpeppar
Kryddnejlika
Kanel, hel
Kanel, malen
Saffran
Svartpeppar
Vitpeppar

Tack för ditt stöd!