13-15/12 Spelhelg på G&B

Klicka HÄR för evenemangs info.

Schema för spelhelgen den 13-15/12 2019

Fredag 13/12

Ars Magica

18:00-23:00

Det lilla följet stretade på uppför sluttningen. Det öppna hedlandskapet gav litet skydd mot den kalla vårvinden. De senaste dagarnas strapatser började sätta sina spår samtidigt som uppbrottet från deras tidigare hem fortfarande kändes påtagligt nära. Ängsligt såg dom solen långsamt sänka sig mellan bergstopparna. Françoise hade noga inskärpt vikten av komma fram innan solnedgången. Vilka som överlevt kunde de inte veta säkert, men ett var säkert: det var en ny tid som nalkades. Men skulle den forna trollkarskretsen kunna återskapas och ställa allt till rätta? 

Ars Magica är ett rollspel som utspelar sig under medeltiden i ett magiskt Europa. Som spelare spelar du en eller flera medlemmar i en trollkarlskrets (coven), med inte nödvändigtvis trollkarlarna själva. Det kan lika gärna vara någon av de personer som bor tillsammans med trollkarlarna, deras lärlingar, en förrymd prins, en mjölnare, en fåraherde eller kanske till och med deras magiska katt! Tyngdpunkten ligger inte på de enskilda karaktärerna utan berättelsen om trollkarskretsens utveckling.

Arrangemanget är öppet för alla och det krävs inte några förkunskaper. Spelarna kommer spela en fast uppsättning karaktärer. 

Rollspel, Spelsystem: Ars Magica 4ed, Ansvarig Carl-Johan Sanglert, Joel Johansson.

Lördag 14/12

Lördagsspel

14:00-17:00

På GoB’s Lördagsspel spelar vi rollspel, kortspel, brädspel och figurspel. Kom och spela

ditt favoritspel, testa något nytt eller bara för att hitta några att spela med. Du behöver inte ta med dig någonting och det krävs inga förkunskaper. På föreningen finns massor av brädspel, men också spelbord och annat som behövs för till exempel figurspel. Vi hjälper dig också att komma igång med olika spel. Lördagsspel riktar sig i första hand till dig som är 9-15 år. Men alla är välkomna oavsett ålder.

Spel av alla slag. Ansvarig: Carl-Johan Sanglert. Plats:  G&B’s lokaler på andra våningen.

Scenarioanalys – gruppdiskussion

16:00-17:30

Vi kastar oss över berättelseanalys som man kan applicera det på rollspelsscenarior. Vi kommer delvis att utgå från Robin Laws bok ”Hamlet’s Hitpoints” Kom och var analyserande tillsammans med oss.

Arrangörer: G&B-Huvud, G&B-Syd, Studiefrämjandet, Sverok Jönköping-Kronoberg

Kontaktperson: Claes Gerleman 0705259742 claesgerleman@gmail.com.

Microscope

18:00-22:00

A fractal role-playing game about epic histories.

Ett berättarspel där spelarna hjälps åt att skildra en episk berättelse där vad som helst kan hända!

Rollspel, Spelsystem: Microscope, Ansvarig Andreas Öggesjö.

Söndag 15/12

Doomfarers Crunch

13:00-18:00

I ett land vänster om solen och höger om månen är många kallade och många utvalda. Det bådar inte gott eftersom utvalmekanismen är universums försvarsmekanism. Mörka omen och järtecken dyker upp bakom varje hörn.

Kom och navigera en labyrint av märkliga klichéer i en magisk värld.

Rollspel. System: RES, 2-6 spelare, Ansvarig: Johan Jonsson.

Spelhelgen arrangeras av Studiefrämjandet i samarbete med G&B-SYD, Sverok Jönköping – Kronoberg, och Kulturhuset i Jönköping.