Angående COVID-19.

Kulturhuset kommer fortsätta med verksamheten som vanligt. Vi följer givetvis de råd, beslut och rekommendationer som regeringen och folkhälsomyndigheten tagit fram.

Kulturhuset är en plats där många personer passerar varje vecka, befinner du dig i en riskgrupp så rekommenderar vi att du stannar hemma. Samma sak gäller om du tänkt besöka oss men har förkylningssymptom – då ser vi gärna att du håller dig hemma av omsorg och hänsyn till andra. Det finns effektiva sätt att skydda sig både från att smittas och att smitta. Att tvätta händerna noggrant, hosta i armvecket och inte klia sig i ögonen eller ansiktet räcker långt. 

Dessa åtgärder kommer Kulturhuset vidta för att undvika smittspridning: 

  • Under Loppmarknaden kommer vi räkna antalet besökare och säljare så vi ej överskrider 500 personer. Om en loppmarknad ställs in som följd av försiktighetsåtgärder kommer detta annonseras på både våran egen hemsida och på facebook. 
  • Den hygienrutin som Folk Kökets volontärer redan följer kommer vi att går igenom och utveckla för att försäkra oss om att våra besökare och gäster inte utsätts för någon risk för smittspridning.
  • Vi kommer noga bevaka och följa de riktlinjer och lagar som gäller för bokningar, evenemang och allmänna sammankomster.  
  • Personal som kan sköta sitt arbete hemifrån kommer få möjligheten att göra detta. 

Kulturhuset uppmanar också alla att hämta information från vettiga källor. Skräm inte upp er genom att scrolla i facebookflödet eller läsa domedags-reportage i tidningar som tjänar pengar på rädsla och lösnummer. För rimlig information se: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

Känner du dig sjuk? Här finns information om hur du ska göra om du tror du är smittad. 

https://www.1177.se/Jonkopings-lan/sjukdomar–besvar/infektioner/ovanliga-infektioner/covid-19-coronavirus/

Bunkra inte handsprit så det tar slut för dem som behöver det mest. Gör egen istället:
https://www.mabra.com/sa-har-gor-du-din-egen-handsprit/

Var vänliga och ring inte ned kontoret med frågor om viruset, vi hänvisar istället till 11313 om och detta meddelande.

Ta hand om varandra utan att ta i varandra.


Hälsningar, 

Styrelsen och Operativ Samordnare i Föreningen Kulturhuset i Jönköping.