Micael Matias på Öppna Scenen ikväll!

Ikväll spelar Micael Matias på Folkkökets Öppna Scen på Kulturhuset. Micael Söderlund som han egentligen heter har under sommaren spelat på bland annat Pustervik och SjöÖset och ikväll kommer han alltså till Kulturhuset.

micael_matias

– Kanonkul att Micael ville spela hos oss. Hans röst är något utöver det vanliga och jag skulle tippa på att han blir signad inom en inte alltför avlägsen framtid, säger Sebastian Dahlander på Kulturhuset.

Refinnej, malmötrubaduren Mats Källblad, Romeo Sabadija, duon TiJo, Nelly, Simon Rojas är några av det tiotalet artister som spelat på Öppna Scenen sedan i början på september.

– Det är ju kanonkul att så många upptäckt Öppna Scenen och att det varit olika personer som spelat varje gång. Nyfikets öppna scen verkar ha blivit lite av en samlingspunkt för musiker i stan och vi hoppas så klart att fler av Jönköpings talangfulla artister ska upptäcka den under hösten, berättar Sebastian.

Folkköket är varje tisdag mellan 18-20 i Nyfiket på Kulturhuset. Den som uppträder får gratis mat. Annars kostar buffén som vanligtvis består av soppa, sallad och nybakt bröd 20 kr.

– Tanken är att det ska vara öppet för alla att få sig lite värme, en slev gött käk och lite go musik, avslutar Sebastian.