1-3/3 Spelhelg på G&B

Klicka HÄR för att komma till Facebookevent.

Schema för spelhelgen den 1-3/3 2019

Fredag 1/3

Vampire
17:00-22:00
Vi är stolta över att ge er chansen att testa nyutgåvan av Vampire. Blodisande och blodsugande händelser i ett nytt, fint World of Darkness. Vi börjar skapa rollpersoner kl 17:00, kl 18:00 börjar vi spela.

Rollsspel. System: Vampire, 2-7 spelare, Ansvarig: Andreas Öggesjö.
Lördag 2/3
Lördagsspel
14:00-17:00
På GoB’s Lördagsspel spelar vi rollspel, kortspel, brädspel och figurspel. Kom och spela
ditt favoritspel, testa något nytt eller bara för att hitta några att spela med. Du behöver inte ta med dig någonting och det krävs inga förkunskaper. På föreningen finns massor av brädspel, men också spelbord och annat som behövs för till exempel figurspel. Vi hjälper dig också att komma igång med olika spel. Lördagsspel riktar sig i första hand till dig som är 9-15 år. Men alla är välkomna oavsett ålder.
Spel av alla slag. Ansvarig: Carl-Johan Sanglert. Plats: G&B’s lokaler på andra våningen.

Triggerwarnings – gruppdiskussion
16:00-17:30
Workshop och diskussion om Trigger warnings, X-cards och andra sätt att hålla spelet schysst. Är du en Edgelord eller en snöflinga? Vilka regler behöver vi ha när vi spelar och hur kommer vi fram till dem?

Arrangörer: G&B-Huvud, G&B-Syd, Rollspelsfrämjandet, Studiefrämjandet, Sverok Jönköping-Kronoberg
Kontaktperson: Claes Gerleman 0705259742 claesgerleman@gmail.com.

Claes Eon
18:00-24:00
Den förslagna och ambitiösa friherren fortsätter sin kamp för att störta det feodala riket Consaber i ett blodigt inbördeskrig. Han har en liten men lojal vänkrets som hjälper honom på hans vilda äventyr.

Rollspelsfrämjandet i samarbete med G&B och Studiefrämjandet erbjuder nu fem platser i en öppen kampanj som kommer spelas på G&B Syds spelhelger.

En öppen kampanj innebär att man kan deltaga en eller flera gånger och att den är öppen för nybörjare. Du får låna en karaktär och göra den till din om du är med alla gånger. Karaktärerna är förberedda så det enda du behöver göra är att komma i tid och försöka samarbeta och vara trevlig mot andra spelare. Det behövs inga förkunskaper och inga prylar. Vi har allt du behöver.

Spelledaren är Claes Gerleman som är en erfaren spelledare med många speltimmar bakom sig. Claes planerar att utsätta era rollpersoner för intriger, fantastiska äventyr och en hel del problemlösning.

Vi kommer att spela Eon III som är känt för att vara ett regeltungt rollspel men bli inte förskräckta, vi kommer hjälpa er och ni behöver inte kunna något från början. Vi förklarar allt och visar hur det går till.

Kort bakgrund om spelvärlden
Mundana är en klassisk fantasyvärld med fantasivarelser. Vi lägger tyngdpunkten på mänskliga konflikter men fantastiken finns i bakgrunden.

Rollspel, Spelsystem: Eon III, 2-5 spelare, Ansvarig Claes Gerleman.
Söndag 3/3
Batman the miniatures game BMG
12:00-18:00
Vi återvänder till Gotham City
Skurkarna tar över. Jokern, Gåtan och Bane skapar kaos. Kan Batman återvända för att rädda staden?

Gör ett gäng för 350 rep och max 1500 funding. Eller kom ner och testa spelet, det finns gäng att låna.

Figurspel. System: BMG, Ansvarig: McGyver.
Spelhelgen arrangeras av Studiefrämjandet i samarbete med G&B-SYD, Sverok Jönköping – Kronoberg, och Kulturhuset i Jönköping.